Blijdensteinstraat 2D, 9403 AW Assen
Wij helpen u graag.
Veel gestelde vragen..
Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen alvast voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Mail deze dan naar info@mmconcept.nu of bel direct via 0592 – 760 006

Waarom ontmoetingsraam.nl?

Ontmoetingsraam.nl is ontstaan als een initiatief van MMconcept inspelend op de vraag van diverse zorginstellingen voor een betrouwbare en goede oplossing voor spreek- luisterverbindingen in hun verpleeghuizen.

Hoe bestel ik mijn spreek- luisterverbinding?

Dat kan eenvoudig met de knop rechts bovenin “Direct Bestellen!”

Vul het contactformulier in en je krijgt van Mark een e-mail met een iDeal betaallink. Na betaling doen we door jou bestelde spreek- luisterverbindingen op de post.

Wat kost mijn spreek- luisterverbinding?

We bieden betaalbare spreek- luisterverbindingen aan, welke je van ons koopt. De eenmalige aanschafprijs per verbinding is € 495,- excl. 21% BTW. Als je meer dan 4 verbindingen aan wilt schaffen informeer dan naar de speciale staffelprijzen.

Wat is de levertijd van mijn spreek- luisterverbinding?

In de regel is dat de eerste volgende werkdag als je op werkdagen voor 14.00u hebt besteld.

Wij hebben enorm groot ingekocht en kunnen daarom direct uit eigen voorraad leveren!

Rekenen jullie ook verzendkosten?

Nee wij rekenen geen verzendkosten. Verzending is en blijft altijd gratis!

Wat is de kwaliteit van de apparatuur voor mijn spreek- luisterverbinding?

We hebben een samengesteld pakket die bestaat uit diverse professionele onderdelen van hoge kwaliteit om een spreek- luisterverbinding te realiseren. We bieden dan ook 2 jaar garantie!

Kan ik mijn spreek- luisterverbinding zelf aansluiten?

Ja! De onderdelen die wij hebben geselecteerd om de spreek- luisterverbinding mee te realiseren zijn niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook bijzonder eenvoudig om aan te sluiten! Daarnaast voegen we bij ieder systeem een duidelijke Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij.

Kunnen jullie mijn spreek- luisterverbinding ook plaatsen en aansluiten?

Onze monteurs kunnen ook op locatie langskomen om de spreek- luisterverbinding te plaatsen en aan te sluiten. Wil je dit? Dan kun je dit het beste aangeven in de opmerkingen bij je bestelling of even bellen met één van onze collega’s op kantoor.

Hoe werkt een spreek- luisterverbinding?

De spreek- luisterverbinding werkt door slim gebruik te maken van twee losse microfoons en twee losse luidsprekers. De microfoons worden aan weerszijden geplaatst. Veelal één opstelling binnen, en één opstelling buiten. Door op de ‘spreek’ knop te drukken kun je contact leggen met de andere zijde van de verbinding.

Waar moet ik op letten bij het installeren van een spreek- luisterverbinding?

Het belangrijkste is om rekening te houden met de kabels die naar buiten zullen moeten voor de microfoon en luidspreker aldaar. Dit klinkt heel spannend, maar valt wel mee. Het zijn twee dunne snoeren, ééntje voor de microfoon en ééntje voor de luidspreker. Deze snoeren zul je door een opening in het kozijn (raam, (schuif)deur) naar buiten moeten brengen. Onze ervaring is dat de meeste ramen, ook afgesloten, net genoeg ruimte bieden om de snoeren door te voeren.

Is de spreek- luisterverbinding compleet als ik hem bestel?

Ja, de spreek- luisterverbinding wordt compleet geleverd inclusief alle benodigde accessoires en bekabeling voor het aansluiten. Het enige wat je zelf nodig bent is een vrij stopcontact en een vrije route om de kabel door naar buiten te brengen! Hij is dus direct klaar voor gebruik.

Kan ik de spreek- luisterverbinding ook huren? De maatregelen zijn immers tijdelijk.

Ook dat kan. Op verzoek kunnen we een offerte maken voor het huren van de spreek- luisterverbinding. Dit doen we dan op basis van weken. Let er wel op dat door de geringe aanschafprijs kopen al snel interessanter is dan huren!

Is mijn spreek- luisterverbinding weersbestendig? (buiten plaatsen en laten staan)

Ja dat kan, met een aantal voorzorgsmaatregelen. In principe staat alle ‘slimme’ apparatuur binnen. Dat wil dus zeggen dat we niet met stroom naar buiten gaan. Dat is een groot voordeel, want het voorkomt tevens mogelijke kortsluiting i.v.m. vocht. Daarmee is onze oplossing in de eerste plaats ook uniek te noemen.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik dan nemen?

De luidspreker die buiten geplaatst wordt zal prima een regenbui overleven. De microfoon zul je echter wel moeten verpakken. Wees creatief, een pedaalemmer zak volstaat eigenlijk al. Zolang vocht maar niet kan binnendringen in de microfoon en de voet.

Is een spreek- luisterverbinding hygiënisch?

De beide microfoons (binnenzijde en buitenzijde) hoeven niet dicht bij het gezicht gehouden te worden. De spreek- luisterverbinding werkt al uitstekend bij

een afstand van een halve meter of meer. Zo blijft hygiëne gewaarborgd. We zien diverse Ontmoetingsraam gebruikers voor de zekerheid de microfoons afdekken met een plastic zakje.

Dit is een prima, simpele, oplossing om nog veiliger gebruik te maken van je spreek- luisterverbinding. Vergeet alleen niet om het zakje regelmatig te vervangen.

Beschadig ik mijn spreek- luisterverbinding als ik deze reinig?

Het reinigen van de losse componenten(zoals de microfoons) van de spreek- luisterverbinding met ontsmettingsdoekjes of ontsmettingsgel kan prima. En zal ook geen schade toe kunnen brengen aan de spreek- luisterverbinding. Daarnaast zijn de microfoons van de spreek- luisterverbinding uitgerust met losse schuimkapjes. (een plopkap) Deze voorkomt windruis in de microfoon, en kan prima gereinigd worden in een sopje of wasmachine in een waszak.